Retkikuntaraportti 14.12.2015

Toinen työviikko Basen nunatakilla, jäätikön läpi kohoavalla kotivuorellamme sujui pääosin lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

Kauden päätehtävä, ajoneuvohallin korjaaminen, alkoi moniportaisella operaatiolla. Hallin raatoon kerääntynyttä jätettä varten vanha ruokakontti tyhjennettiin jätekontiksi ja nostettiin suuren konttireen päälle. Sitä ennen asennettiin jaloilleen uusi ruokakontti. Asemalle kertynyttä suurta rakennusjätettä on purettu lähes yhtenäiseksi klimpiksi jäätyneestä kasasta poiskuljetusta varten. Työ etenee päivä päivältä silminnähden.

Tiistaina saapui vihdoinkin kauan odotettu rahtilento Novolta. Koko retkikunta oli Basler-suksikonetta vastassa ja lähes puolentoista tonnin rahti purettiin autojen lavoille ja moottorikelkkojen rekiin sujuvasti käsipelillä. Sunnuntain vapaapäivän ohjelmana oli halukkaille tarjolla tutustuminen kotivuoren ympäristöön moottorikelkoilla. Basenin jyrkänteillä on satoja, ellei tuhansia lumimyrskyliitäjiä pesintäpuuhissa.

Sunnuntain vietto jatkui illalla jo seitsemänsien Etelämantereen lyhyt-, animaatio ja dokumenttifilmien festivaaleilla. Tänä vuonna festivaaleilla on 30 elokuvaa ja jopa yhden maailmanensi-ilta esitettiin Aboalla. Festivaaleihin voi tutustua verkkosivulla www.antarctis.com.

Retkikunnan puolesta

Mika Kalakoski

Retkikunta tutustui kotivuoren maisemiin vapaapäivänä moottorikelkoin.

Lauri järjesti uuteen ruokakonttiin satoja kiloja muonaa.

Lumimyrskyliitäjät lepäilivät Basenin jyrkänteen päällä.

Petri ja Artsi siirtävät painavampaa tavaraa Nasu-Sisu telakuorma-autolla.

Vesa tarkisti sääaseman akuston.