Retkikuntaraportti 28.12.2015

Joulu Aboalla sujui mukavissa merkeissä.

Epävakaista ennusteista huolimatta jouluviikko Aboalla alkoi hyvässä säässä. Ajoneuvohallin rakennustyöt pääsivät täyteen vauhtiin ja Artsi ja Petri aloittivat hallin tukirakenteiden asennuksen.  Tavanomaisten huoltotöiden lisäksi Esa ja Vesa vaihtoivat toisen voimakoneen elektronisen ohjauskortin. Uuden huoltoreitin tutkausta varten varusteltiin ja tankattiin autot ja lajiteltiin valmiiksi 12 tynnyriä poiskuljetettavaa jätettä.

Joulua Aboalla vietettiin perinteiseen tapaan. Lounaalla syötiin joulupuuroa ja iltapäivällä retkikuntalaiset saunoivat ja soittelivat läheisilleen satelliittipuhelimella. Lauri oli valmistellut näyttävän jouluaterian aseman suhteellisen vaatimattomista raaka-aineista. Listalla oli kuivatuista tarvikkeista valmistettujen joululaatikoiden lisäksi mm. graavattua hakea, vaaleaa turskan sukuista kalaa. Ennen kuin aterian kimppuun päästiin hiljennyttiin hetkeksi kuuntelemaan jouluevankeliumia. Aattoilta jatkui lahjojen jaolla ja seurustelun merkeissä joulupäivän puolelle.

Joulupäivänä Lara ja Artsi avasivat avantouintikauden siniselle jäälle valmistellulla vedellä täyttyneellä jääkuopalla. Basenin laella vaeltajat bongasivat lumimyrskyliitäjiä, kihuja ja etelänmyrskyliitäjiä. Tapanina alkoi jo tuntua että ei ole mitään "teksaa" eli tekemistä. Petri ja Artsi jatkoivat hallin kimpussa ja saivat katettua ensimmäisen kerroksen vaneria sen seiniin. Tapanin päivän ajelun hengessä Mika, Lara, Esa ja Vesa lähtivät jatkamaan yhdysreitin tutkaamista saksalaisten reitille. Yhdysreitin tutkaaminen on erittäin hidasta. Puoliltaöin saavutettiin kuitenkin tavoite ja tyytyväisenä voitiin todeta reitin soveltuvuus raskaammillekin kuljetuksille. Tutkausryhmä ajoi takaisin Aboalle yötä myöten, hyvän sään aikaan. Takaisin asemalle saavuttiin aamulla viideltä joten sunnuntai kului lepäilyn merkeissä. 

Retkikunnan puolesta

Mika Kalakoski