Retkikuntaraportti 7.12.2015

Toiminta Aboalla on käynnistynyt sujuvasti.

Ensimmäinen viikko Aboalla sujui tuulisessa säässä. Lunta tuli runsaasti Saksan Neumayer -aseman säätiedotuksen mukaisesti: heavy blowing snow! Tuulinen, lähes myrskyisä sää ei kuitenkaan estänyt työntekoa. Lääkintäkonttiin saatiin asennettua uudet kaapistot, kaikki ajoneuvot laitettiin ajokuntoon ja lumitöitä riitti ensimmäiselle viikolle. Arkipäivät täyttyivät lukemattomista tehtävistä.  Aseman huolto helpottui kun jäätiköltä, siniseltä jäältä, löytyi jääkannen alta kairaamalla sulaa vettä, eikä aseman käyttövettä tarvitse sulattaa lumesta.

Sauna on päällä joka päivä ja se on tärkeä virkistymiskeino retkikuntalaisille työpäivän jälkeen. Ankarat kelit ovat jatkuneet läpi alkukauden ja vielä puolet retkikunnan rahdista on 1000 km päässä Novo Runway -jääkiitoradalla odottamassa suotuisia lentosäitä.

Retkikunta aloitti  itsenäisyyspäivän vieton etuajassa jo lauantai-iltana nauttimalla neljän ruokalajin huikean illallisen lisukkeineen. Joka päivä on saatu myös tuoretta leipää. Sunnuntaina pidettiin vapaapäivä pitkien aamu-unien ja ulkoilun merkeissä. Retkellä Basen-vuoren laelle totesimme iloksemme edelliskaudella asennetun sääaseman kaikkien mittalaitteiden olevan paikallaan. Etelämantereen kesää kohti mennään.

FINNARP 2015 retkikunnan puolesta

Mika Kalakoski

Sääasema oli hyvin selvinnyt pitkästä talvesta Basenin laella.

Petri sytytti kynttilät juhlapöytään Vesan, Esan, Laran ja Artsin kanssa.

Vesa ja Lara avustivat Lauria juhla-aterian valmistelussa.

Mika ihmetteli Basenin jäätynyttä lakea sunnuntain retkellä.